ICAP Group: Βράβευσε τις 59 εταιρείες

Τις εταιρείες και τους ομίλους – ηγέτες, βράβευσε για 6η χρονιά, η  ICAP Group, αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority (ESMA), βασιζόμενη σε τέσσερα  κριτήρια 
ICAP Group: Βράβευσε τις 59 εταιρείες και τους 12 ομίλους True Leaders 2015

 

Τον κορυφαίο θεσμό True Leaders, έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και ο ΣΕΒ.
Τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Σέργιος Πιρτσιόλας, και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος – πρόεδρος ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Κώστας Ευριπίδης– πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Νικόλαος Κογιουμτσής – πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Νικήτας Κωνσταντέλλος – πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Πιρτσιόλας, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του με τη νέα του ιδιότητα, συγχάρηκε, τις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν αλλά και την ICAP GROUP για την πρωτοβουλία των True Leaders. Επίσης βεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, ότι «Το υπουργείο θα είναι δίπλα σας, να προσπαθήσουμε μαζί να διαμορφώσουμε τους όρους ουτοσώστε να υπάρξουν οι συνθήκες πραγματικά να ανθίσει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα».
Επίσης σημείωσε ότι «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και ότι χρειάζεται βαθιά γνώση και μεγάλη μεταρρυθμιστική τόλμη, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας και επενδυτικής αντίληψης για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι».
Η ICAP Group με ακρογωνιαίο λίθο τις εκδοτικές της πρωτοβουλίες, BUSINESS LEADERS και LEADING EMPLOYERS, αλλά και με αφετηρία τη μεγαλύτερη Βάση Δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το αναγνωρισμένο ICAP Credit Score, διοργανώνει τον Θεσμό Βραβεύσεων True Leaders. Τον μοναδικό Θεσμό που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.
Μέσα από ένα σύνολο 14.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 58 Εταιρείες και 13 Όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής κριτήρια:
* Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 Ομίλους για το 2015
* Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2014 στο 2015
* Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
* Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας)
Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΙCAP στην εισαγωγική του Ομιλία, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων αφού κάλυψαν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια, κόντρα στην αβεβαιότητα και εν μέσω αρνητικών για την οικονομία της Χώρας μας, συγκυριών. Αναφέρθηκε δε στο ευχάριστο γεγονός ότι φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των Τrue Leaders, που οφείλεται στο ότι όλο και πιο πολλές Εταιρείες πραγματοποιούν τις απαραίτητες προσαρμογές που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας, σε μείωση κόστους και κατ’ επέκταση σε αύξηση του EBITDA και καλυτέρευση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.
Τέλος, παρατήρησε ότι οι βραβευθέντες σηματοδοτούν την επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής μας οικονομίας όσο και της χώρας μας.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ  21.11.2016
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s