Καλύτερη startup επιχείρηση για το 2016

 

 

  Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2013.Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς η isostevia βραβεύτηκε ως η καλύτερη startup επιχείρηση για το 2016 στον τομέα Μεταποίηση – Αγροδιατροφή

 

 

Η πρώτη Ελληνική startup εταιρία που ασχολείται αποκλειστικά με την στέβια και τα προϊόντα που μπορούν να παραχθούν με αυτή είναι γεγονός.

Δύο αδέρφια στη Λιβαδειά, ο Αντώνης και ο Γιάννης  Παναγώτας, Μηχανολόγος Μηχανικός και Μαθηματικός αντίστοιχα, αποφασίζουν να ασχοληθούν με έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα τροφίμων με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν την εταιρία isostevia.

Η δικαίωση αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία του γλυκαντικού με στέβια με μηδέν θερμίδες και μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη το οποίο αρχίζει το δύσκολο ταξίδι του στην ταλαιπωρημένη από την οικονομική κρίση Ελληνική αγορά. Στη συνέχεια η εταιρία δημιουργεί σοκολάτες με στέβια, σοκολάτα ρόφημα με στέβια και υγρή στέβια σε εύχρηστα μπουκαλάκια. Με όπλο την απίθανη γεύση αλλά και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων η εταιρία κατακτά γρήγορα ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Η εταιρία και η δημιουργική της ομάδα, επιφυλάσσουν και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον με ένα και μόνο σκοπό, την παραγωγή προϊόντων χωρίς ζάχαρη αλλά με πολύ καλύτερη γεύση. Στόχος είναι η μεγαλύτερη διείσδυση στην Ελληνική αγορά και η καθιέρωση της στέβιας στη συνείδηση των καταναλωτών ως το γευστικό και υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης.
Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς η isostevia βραβεύτηκε ως η καλύτερη startup επιχείρηση για το 2016 στον τομέα Μεταποίηση – Αγροδιατροφή σε μια βραδιά που οι φρέσκιες ιδέες και η επιχειρηματικότητα είχαν τον πρώτο λόγο. Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, καθ. Γεώργιος Δουκίδης, «ο διαγωνισμός έδωσε σημαντική υποστήριξη σε νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εταιρείες υψηλής επίδρασης

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν περισσότερες από 100 υποψηφιότητες με την υποστήριξη 10 μεγάλων φορέων και την ενεργή συμμετοχή περίπου 30 ειδικών που γνωρίζουν το οικοσύστημα της νέας επιχειρηματικότητας. Βραβεύθηκαν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της βιωσιμότητας, του ξεκάθαρου επιχειρηματικού τους μοντέλου, των καινοτομιών και της δυνατότητας επέκτασής τους. Αυτό αποδεικνύει ότι μιλάμε για έναν θεσμό ο οποίος έχει να προσφέρει και να παίξει ρόλο στην υποβοήθηση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα».

Τα βραβεία υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, το Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέων Επιχειρήσεων-ΤΑΝΕΟ Α.Ε., τoν Τομέα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας / ΣΕΒ και το EkinisiLAB, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν-ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών-ΣΕΠΕ, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και το International Hellenic University.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s