Στη Ρουάντα, Drone ταχυδρόμοι

 

 

  
Σήμερα, ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame εγκαινίασε την πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω drone κατά τη διάρκεια τελετής στην κεντρική περιφέρεια της χώρας Muhanga.Μέχρι και 150 πτήσεις την ημέρα
Στη Ρουάντα η πρώτη εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω Drone
εκτύπωση 

 

Η Ρουάντα γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να ξεπεράσει την έλλειψη οδικών υποδομών και για να παράσχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στους 11 εκατομμύρια πολίτες της.
Σήμερα, ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame εγκαινίασε την πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω drone κατά τη διάρκεια τελετής στην κεντρική περιφέρεια της χώρας Muhanga.  Η κυβέρνηση της Ρουάντα θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί  drones για εκτάκτου ανάγκης παραδόσεις αίματος, μέχρι και 150 παραγγελίες την ημέρα, σε 21 εγκαταστάσεις μετάγγισης που βρίσκονται στο δυτικό κομμάτι της χώρας.
Τα drones και συνολικά η υπηρεσία παράδοσης κατασκευάζονται και λειτουργούν από τη Zipline, μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα την Καλιφόρνια. Η υπηρεσία παραδόσεων με drone της Ρουάντα θα επικεντρωθεί αρχικά στη μεταφορά αίματος, όμως η διεθνής συνεργασία μεταξύ της UPS, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Gavi, the Vaccine Alliance και της Zipline θα βοηθήσει τη χώρα να επεκτείνει γρήγορα τα είδη των φαρμάκων και σωτήριων εμβολίων που μπορούν να παραδοθούν.
“Τα Drones είναι πολύ χρήσιμα, τόσο στο εμπόριο όσο και στη βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να την αναπτύξουμε περαιτέρω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame.
Το Παγκόσμιο Πρόβλημα
Σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο, η πρόσβαση σε σωτήρια και άκρως σημαντικά προϊόντα υγείας παρεμποδίζεται από αυτό που είναι γνωστό ως το πρόβλημα του «τελευταίου χιλιομέτρου»: δηλαδή την αδυναμία παράδοσης αναγκαίων φαρμάκων από μια πόλη σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, λόγω της έλλειψης επαρκούς υποδομής σε μεταφορές, επικοινωνία και αλυσίδα εφοδιασμού.
Στη Ρουάντα, η αιμορραγία μετά τον τοκετό είναι η κύρια αιτία θανάτου για τις εγκύους. Το αίμα απαιτεί γρήγορη αποθήκευση και μεταφορά σε ασφαλείς θερμοκρασίες, ενώ φθείρεται εύκολα. Επειδή υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα αίματος και δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις μελλοντικές ανάγκες, πολλές κλινικές μετάγγισης δεν κρατούν σε απόθεμα όλο το αίμα που μπορεί να χρειαστούν.
Κατά τη μακρά διάρκεια της εποχής των βροχών στη Ρουάντα, πολλοί δρόμοι πλημμυρίζουν και είτε εξαφανίζονται είτε γίνονται αδιάβατοι σε τροχοφόρα μέσα. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολύ συχνά κάποιος που έχει ανάγκη από μια σωτήρια μετάγγιση δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο αίμα που χρειάζεται για να επιβιώσει.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  14/10/2016
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s