Υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες

 

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες, από το νεοσύστατο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες
εκτύπωση
Ξεκίνησε από την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση υποτροφιών από το νεοσύστατο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) σε όσους εκπονούν διδακτορική διατριβή στην Ελλάδα.
Η προκήρυξη αυτή αποτελεί την πρώτη δράση του ΕΛΙΔΕΚ για το 2016, με το συνολικό ύψος του ποσού που πρόκειται να δοθεί ως υποτροφίες να ανέρχεται στα 8,5 εκατ. ευρώ.
Στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται και η προκήρυξη της δεύτερης δράσης του ΕΛΙΔΕΚ, με προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ, η οποία θα αφορά τη στήριξη νέων επιστημόνων – μεταδιδακτόρων.
Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) ΕΙΝΑΙ αναρτημένη ΚΑΙ ΣΤΟΝ ιστότοπο Της ΓΓΕΤ καθώς ΚΑΙ ΣΤΟΝ ιστότοπο ΤΟΥ Τομέα Έρευνας ΚΑΙ Καινοτομίας ΤΟΥ υπουργείου παιδείας .
Όπως αναφέρει σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός έρευνας κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης , στόχος των δράσεων του ΕΛΙΔΕΚ, στο πλαίσιο της Εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία , είναι η στήριξη των νέων επιστημόνων και η δημιουργία ελκυστικών ευκαιριών για την διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας στη χώρα .
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2016
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s