Μία start up από το Βόλο κατακτά την παγκόσμια αγορά

 

 

Πέτυχαν, στα δύο χρόνια λειτουργίας, να κλείσουν χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. δολ. με το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο OurCroud First να ηγείται και το PJ Tech Catalyst Fund να συμμετέχει μαζί με τον angel investor Avi Reichental για το λογιμικό τους.

 

O Σωτήρης Μπαντάς είναι ένας εκ των ιδρυτών της Centaur Technologies, με έδρα το Βόλο, που δραστηριοποιείται στον ανερχόμενο τομέα του Internet of Things και της ανάλυσης δεδομένων για τον αγροτικό τομέα. Μαζί με τους Βασίλη Σωτηρούδα, Avi Reichental, Διογένη Δεβλέτογλου και Δημήτρη Χαλάτση πέτυχαν στα δύο χρόνια λειτουργίας της πετυχημένης start up εταιρείας να κλείσουν χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. δολ. με το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο OurCroud First να ηγείται και το PJ Tech Catalyst Fund να συμμετέχει μαζί με τον angel investor Avi Reichental για το λογιμικό τους.

Το αντικείμενο της εταιρείας είναι η παρακολούθηση και η προστασία της παραγωγής μετά την συγκομιδή, όταν αυτή βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ o κ. Μπαντάς, ήδη κάποια συστήματα έχουν εγκατασταθεί σε μονάδες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά γίνεται μέσω της μητρικής εταιρείας που έχει έδρα το Los Angeles των ΗΠΑ.

“Στόχος μας είναι ο πελάτης να μπορεί να παρακολουθεί τις συνθήκες αποθήκευσης του προϊόντος από το κινητό, το tablet, τον υπολογιστή του και να μπορεί να αποφασίζει αν χρειάζεται να παρέμβει, ώστε να εξασφαλίσει ότι το προϊόν θα έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα έως ότου γίνει η επεξεργασία ή η πώλησή του.

Επιπλέον το λογισμικό μπορεί να παρακολουθήσει την αποτελεσματικότητα της απεντόμωσης που γίνεται π.χ. στα σιτηρά, γεγονός που βοηθά στη σωστή διατήρηση του προϊόντος”, εξηγεί ο κ. Μπαντάς.

Επιπλέον το κόστος της εγκατάστασης του συστήματος είναι λογικό και η απόσβεσή του γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογικά με τα οφέλη που έχει κάποιος από τη χρήση του.

Σχετικός σύνδεσμος: www.ert.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s