7.675 παιδιά προστάτεψαν το περιβάλλον

7.675 παιδιά-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και οι 549 εθελοντές εκπαιδευτικοί τους  από 224 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που δραστηριοποιήθηκαν εθελοντικά για την προστασία του περιβάλλοντος την περασμένη σχολική χρονιά.
ΠΗΓΗ: eleftheria.gr  19 Αυγ 2016 

7.675 παιδιά προστάτεψαν το περιβάλλον

Σε μια εποχή που μας κατακλύζουν αρνητικές ειδήσεις από τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, μηνύματα αισιοδοξίας στέλνουν τα 7.675 παιδιά-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και οι 549 εθελοντές εκπαιδευτικοί τους  από 224 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που δραστηριοποιήθηκαν εθελοντικά για την προστασία του περιβάλλοντος την περασμένη σχολική χρονιά.

 

Σύμφωνα με τις αναφορές που υπέβαλαν παιδιά και εκπαιδευτικοί, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3.900 περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο!  

Συγκεκριμένα, καθαρίζοντας τις ακτές και πάρκα στη γειτονιά τους τα παιδιά κατέγραψαν τα απορρίμματα και τις πηγές τους, αντιλαμβανόμενα τη συμβολή όλων μας στη ρύπανση ακτών και θαλασσών,

  • Εντόπισαν παράνομες πηγές ρύπανσης και ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές,
  • Εφτιαξαν κατασκευές από «άχρηστα» υλικά και συμμετείχαν σε προγράμματα ανακύκλωσης,
  • Δημιούργησαν περιβαλλοντικό υλικό και ευαισθητοποίησαν την τοπική τους κοινωνία, ενημερώθηκαν για τη ναυτιλία και τους ιστορικούς δεσμούς με τον τόπο τους και λειτούργησαν σαν μικροί επιστήμονες διεξάγοντας απλή έρευνα στο πεδίο και πειράματα μέσα στην τάξη.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών να ενημερωθούν και να προσφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος είναι έκδηλος και το επιβεβαιώνουν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί στις αξιολογήσεις τους, τονίζοντας ιδιαίτερα την ευελιξία και το βιωματικό χαρακτήρα του Προγράμματος, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, την προώθηση της συνεργασίας αλλά και της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των παιδιών.

Η HELMEPA συγχαίρει θερμά όλα τα παιδιά-μέλη του Προγράμματος και τους  εκπαιδευτικούς τους που με την εθελοντική τους δράση μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον δείχνοντας ότι μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Επίσης, ευχαριστεί το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation που με την οικονομική του υποστήριξη σε δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης της HELMEPA τα τελευταία 8 χρόνια  συνδράμει στην ευρύτερη διάδοση αυτών των μηνυμάτων σε παιδιά, νέους και εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s