Ενημέρωση για αναπνευστικές παθήσεις

Διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για αναπνευστικές παθήσεις
Διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για αναπνευστικές παθήσεις
3
 

 Στο επίκεντρο του 25ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου βρέθηκε η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε έλεγχο της νόσου, από την οποία πάσχουν 600.000 Ελληνες.

.Πρόεδρος του δορυφορικού συμποσίου ήταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», επίκουρη καθηγήτρια κυρία Μίνα Γκάγκα και ομιλητές ο επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας και υπεύθυνος της Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας κ. Γρηγόριος Στρατάκος και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Γ. Παπανικολάου» κ. Σταύρος Τρύφων. Δόθηκε έμφαση στους διαφορετικούς φαινότυπους της ΧΑΠ και στην ανάγκη συγκεκριμένων ιατρικών παρεμβάσεων για καθέναν από αυτούς. Παράλληλα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ευρήματα μελετών, όπως η FLAME.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι η πρόληψη των παροξύνσεων είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της μακροχρόνιας φροντίδας για τη διαχείριση της ΧΑΠ. Οι παροξύνσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της αναπνευστικής λειτουργίας, νοσηλεία και θάνατο.
 Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε η πλήρης διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για την πνευμονολογική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό. Πρόκειται για την ιστοσελίδα http://www.lung.gr, η οποία λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ιδρύματος «Θώραξ» και με αποκλειστικό χορηγό το Τμήμα Αναπνευστικών Παθήσεων (Πνευμονολογίας) της Pharmathen.
Το www.lung.gr αποτελεί μια σελίδα ιατρικής πληροφόρησης, που απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας, ειδικά όσους ασχολούνται με νόσους του αναπνευστικού συστήματος. Από την ίδια ιστοσελίδα το ευρύτερο κοινό (οι ασθενείς και φροντιστές τους) μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στη θεραπεία των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s