Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest

 

Δεκαέξι πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις από την Ελλάδα συμμετέχουν στο South by Southwest Interactive Festival στο Τέξας

Δεκαέξι πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις από την Ελλάδα συμμετέχουν στο South by Southwest Interactive Festival στο Τέξας

Η  The Hellenic Initiative και ο Όμιλος   Libra είναι περήφανοι υποστηρικτές της ελληνικής συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) Interactive και ειδικότερα στο λεγόμενο “Startup Village” του Φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται στις 7 Μαρτίου 2014 στην πόλη Austin του Τέξας. Δεκαέξι πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ. Από την έναρξη της λειτουργίας του το 1994, το SXSW Interactive Festival λειτούργησε σαν «θερμοκοιτίδα» καινοτόμων τεχνολογιών και ψηφιακής δημιουργικότητας.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πέντε ημέρες μοναδικών παρουσιάσεων από τα πιο διακεκριμένα στελέχη των αναδυόμενων τεχνολογιών, συναρπαστικών εκδηλώσεων Αναμένεται ότι πάνω από 30.000 άτομα θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ.

.Οι startup επιχειρήσεις από την Ελλάδα που συμμετέχουν στη διοργάνωση εκτείνουν τις δραστηριότητές του σε διαφορετικούς τομείς η καθεμία, όπως στον τομέα της ενέργειας, των social media, της ανάπτυξης εφαρμογών για το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία, των φορητών συσκευών υψηλής τεχνολογίας (wearable personal intelligence), του eLearning, των ασύρματων τηλεπικοινωνιών, της νανο-τεχνολογίας και των προηγμένων υλικών.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τις 16 νέες ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και για άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που αναζητούν διεθνές κεφάλαιο και πελάτες από τις ΗΠΑ.

Η συμμετοχή διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας AngelouEconomics, μία συμβουλευτική εταιρία σε θέματα οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης που εδρεύει στην πόλη Austin του Τέξας, ενώ υποστηρίζεται οργανωτικά από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και χρηματοδοτείται από την Ελληνική Πρωτοβουλία, τον Όμιλο Libra, την Pflugerville, την TX Community Development Corporation και τον International Accelerator.

Οι 16 συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Amen Technologies
Η Amen Technologies δραστηριοποιείται στον τομέα των ενεργειακών υλικών και ειδικεύεται στην ανάπτυξη θερμο-ηλεκτρικών υλικών και συνθετικών μαγνητών (bonded magnets), καθώς και άλλων εφαρμογών που χρησιμοποιούν τεχνολογία μικροκυμάτων.

eConais
Η eConais κατασκευάζει ασύρματα, υψηλών επιδόσεων και εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης μικροσυστήματα WiFi για το “internet των πραγμάτων” (Internet of Things)

Gridmates
Η Gridmates είναι το κοινωνικό δίκτυο της ηλεκτρικής ενεργείας όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια διαδραστική ενεργειακή σχέση.

Hypertech
Η Hypertech παρέχει ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις διαχείρισης λογισμικού. Τα εργαστήρια της Hypertech πρωτοπορούν στον τομέα της ενέργειας, παρέχοντας υπηρεσίες όπως η αυτοματοποιημένη ενεργειακή διαχείριση κτιρίων μέσω “έξυπνων δικτύων”, απαντώντας στις ανάγκες τόσο των παραγωγών/παρόχων, όσο και των καταναλωτών ενέργειας.

Intelen
Η Intelen παρέχει σε επιχειρήσεις και άτομα αποτελεσματικά εργαλεία για τη συλλογή και διαχείριση ενεργειακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, και εφαρμογές που επιτυγχάνουν μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω της μόνιμης και βιώσιμης αλλαγής της ενεργειακής καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Meazon
Η Meazon σχεδιάζει και παράγει προϊόντα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ‘έξυπνοι’ μετρητές (sub-meters), καταγραφείς δεδομένων και ρυθμιστές, καθώς και εφαρμογές cloud για ασύρματη και φορητή παρακολούθηση και διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Mobiltron
Η Mobiltron είναι ένα προσωπικό φορητό σύστημα νέας γενιάς που ανιχνεύει και αναφέρει αυτόματα έκτακτες καταστάσεις.

Moosend
Το Moosend είναι μία Email Marketing πλατφόρμα που προσφέρει παγκοσμίου κλάσης υπηρεσίες και το πιο εύχρηστο διαχειριστικό σύστημα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

PeekInToo
Το PeekInToo είναι ένα ανώνυμο κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων να ανταλλάσουν βίντεο διάρκειας 12 δευτερολέπτων σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε στον κόσμο

Pinnatta
Η Pinnatta είναι μία υπηρεσία για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν διαδραστικά μηνύματα και ευχετήριες κάρτες με τους φίλους τους

QReca!
Η πλατφόρμα QReca! αποτελείται από μια σειρά εύχρηστων διαδικτυακών εργαλείων που επιτρέπουν την ανάπτυξη εφαρμογών ενεργοποίησης της συμμετοχής του καταναλωτή (consumer engagement) με χαμηλό κόστος.

Rabt.co
Το Rabt είναι μία προσωποποιημένη εφαρμογή αναζήτησης, αναπαραγωγής και αποστολής βίντεο που, μέσω ειδικών αλγορίθμων, επιτρέπει στους χρήστες iPhone και iPad να προσαρμόζουν το περιεχόμενο των βίντεο στις προτιμήσεις τους, είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε εν κινήσει.

Rocketgraph
Η Rocketgraph παρέχει έξυπνες λύσεις αυτοματοποιημένης διαχείρισης Μεγάλων Δεδομένων για επιχειρήσεις.

Resin.io
Η Resin.io είναι μία Software as a Service (SaaS) πλατφόρμα που επιτρέπει τη διαχείριση, ενημέρωση και ανάπτυξη κώδικα σε συνδεμένες συσκευές. Javascript στις συσκευές σας με εύκολο τρόπο.

Schoox
Η Schoox είναι μια online ακαδημία εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, όπου οι εκπαιδευόμενοι κερδίζουν διακρίσεις και αποκτούν πιστοποιητικά, δημιουργώντας ένα ισχυρό προφίλ δεξιοτήτων, και οι εκπαιδευτές ωφελούνται οικονομικά προσφέροντας τις γνώσεις τους.

Terranova
Η Terranova είναι ένας έξυπνος προσωπικός βοηθός που διευκολύνει τη διασύνδεση ανθρώπων, τόπων και γεγονότων.

ΠΗΓΗ: Epixeiro.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s