Μεγάλες προοπτικές στα Drones

 

 

 PwC: Χρήσιμα επιχειρηματικά εργαλεία τα Drones σε πάρα πολλούς τομείς

 

 

Τα drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αποτελούν απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο, σύμφωνα με έρευνα της PwC.

H παγκόσμια αγορά για εμπορικές εφαρμογές των drones εκτιμάται σε περισσότερα από 127 δισ. δολάρια. Η επανάσταση των drones προκαλεί αναταράξεις σε όλες τις βιομηχανίες, από τη γεωργία μέχρι τον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της PwC, τα drones, πλέον, επηρεάζουν την επιχειρηματική λειτουργία των εταιρειών σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών τομέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η PwC έχει δημιουργήσει, στην Πολωνία, ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας που χρησιμοποιεί αναλυτικές μεθόδους, με σκοπό να συνδράμει τους πελάτες στην αντιμετώπιση επιχειρηματικών προκλήσεων.

Η βιομηχανία με τις καλύτερες προοπτικές για εφαρμογές drones είναι οι υποδομές, με προσδιορίσιμη αξία αγοράς περίπου 45,2 δισ. δολάρια. Ακολουθούν, γεωργία (32,4 δισ. δολ.), μεταφορές (13 δισ. δολ.), ασφάλεια (10 δισ. δολ.) μέσα ενημέρωσης και διασκέδαση (8,8 δισ. δολ.), ασφάλειες (6,8 δισ. δολ.), τηλεπικοινωνίες (6,3 δισ. δολ.) και εξόρυξη (4,4 δισ. δολ.).

Οι λύσεις με βάση τα drones είναι πιο κατάλληλες για τομείς στους οποίους απαιτείται όχι μόνο κινητικότητα αλλά και υψηλή ποιότητα δεδομένων. Ειδικότερα, επιχειρήσεις οι οποίες διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία διάσπαρτα σε μεγάλες εκτάσεις έχουν μεγάλο ιστορικό προβλημάτων, τα οποία μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια των drones.

Έργα μεγάλης κλίμακας κεφαλαίων, συντήρησης υποδομών και γεωργικά έργα μπορούν να αντλήσουν οφέλη από την ενσωμάτωση της λειτουργίας των drones στην καθημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι τομείς των ασφαλειών και της εξόρυξης θα διαπιστώσουν εν δυνάμει αναβάθμιση των διεργασιών τους, μεταβαίνοντας σε νέα επίπεδα ποιότητας και προσβασιμότητας των δεδομένων. Παράλληλα, ολόκληρος ο τομέας των μεταφορών θα αλλάξει άρδην τον τρόπο της παράδοσης των αγαθών στον τελικό χρήστη.

ΠΗΓΗ:Κέρδος online   30/6/2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s