Νέος για νέους:προοπτικές και προσφορά στην τεχνολογία


 

Κέρδισε δυο διεθνείς διαγωνισμούς με την πρόταση Cubes Coding. Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Open Education Challenge και δεύτερο στον The Neo Ubimedia MindTrek Awards 2014.

Το Cubes Coding διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και της συγγραφής κώδικα με παιγνιώδη τρόπο ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας για πνευματική εξάσκηση.

Ο Θεοδόσιος Σαπουνίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Έλαβε τον τίτλο του Ηλεκτρονικού Μηχανικού ΤΕ και στην συνέχεια το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ από το οποίο έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική με ειδίκευση στα πληροφορικά συστήματα.

Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής με την εργασία του η οποία αξιοποίησε αντικείμενα του φυσικού κόσμου προκειμένου να διδάξει εισαγωγικές έννοιες προγραμματισμού σε παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών έλαβε σειρά διακρίσεων λόγω της επίδοσης του.

Έχει εργαστεί σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής σχολής, του τμήματος Πληροφορικής, του τμήματος Ψυχολογίας και του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο οποίο υπηρετεί από το 2002.

Έχει εργαστεί ακόμα στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και για περισσότερα από 10 χρόνια ήταν εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πανεπιστήμια, συνέδρια, βιβλία και περιοδικά του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Στον ποιο κάτω σύνδεσμο θα παρακολουθήσετε την ομιλία του ( 16′) στοTEDx της Θεσσαλονίκης 2016.Μικροί και μεγάλοι θα βγείτε κερδισμένοι.

http://www.tedxthessaloniki.com/talk_video/coding-for-children-the-infinite-loop-of-chasing-an-idea/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s