Σουπερνόβα ανακάληψαν Έλληνες ερασιτέχνες

 

Η Ελληνική Ομάδα Εύρεσης Υπερκαινοφανών Εκρήξεων, τον Ιούλιο του 2015 ανακάλυψε (πρώτη παγκοσμίως) ένα σουπερνόβα που βρίσκεται σε απόσταση 280 εκατ. έτη φωτός .

(Από την ομιλία του Κωνσταντίνου  Εμμανουηλίδη στοTEDx Θεσσαλονικης το2016)

 

 

 

emmanouilidis-tedxthessaloniki

 

 

 

«Όλοι μας αποτελούμαστε κυριολεκτικά από αστερόσκονη. Είμαστε το ζωντανό μέρος του σύμπαντος. Έχουμε συνείδηση» μας είπε ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, προσθέτοντας ότι:

«Αν δεν είχαν προηγηθεί οι τρομερές εκρήξεις των υπερκαινοφανών στο παρελθόν, δεν θα βρισκόμασταν εδώ να ανταλλάζουμε ιδέες >>.

Το 2001 ξεκίνησε την κατασκευή αστεροσκοπείου, ενώ λίγο αργότερα δημιούργησε την Ελληνική Ομάδα Εύρεσης Υπερκαινοφανών Εκρήξεων, που σύντομα αριθμούσε μέλη από την Κρήτη ως τον Έβρο, αλλά και μέλη από το εξωτερικό.

Η ομάδα τον Ιούλιο του 2015 ανακάλυψε ένα σουπερνόβα που συνέβη σε απόσταση 280 εκατ. έτη φωτός .Το ταξίδι αυτό, μας είπε, ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια και έχει ακόμα ενδιαφέρον. Δεν είμαστε επαγγελματίες, δεν ζούμε από αυτό, αλλά απολαμβάνουμε το ταξίδι.

Έχει σημασία να βρίσκεσαι σε ένα μονοπάτι που σε εξελίσσει. Δεν βλέπουμε μόνο τον έναστρο ουρανό, γινόμαστε και μάρτυρες σε ένα κοσμικό γεγονός.

«Αν μπορώ να πω κάτι από τα βάθη της ψυχής μου είναι πως γεννηθήκαμε για να ταξιδεύουμε.» ήταν η φράση με την οποία μας χαιρέτησε, δίνοντάς μας τροφή για σκέψη.

 

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κ. Εμμανουηλίδη

http://www.tedxthessaloniki.com/talk_video/chasing-dreams-supernovas-constantine-emmanouilidis/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s