Γενναία πρόταση του ΔΝΤ

Την ώρα που η Ελλάδα είναι φορτωμένη με τις ευθύνες και τα οικονομικά βάρη του μεταναστευτικού,έχει δικαίωμα και οι δανειστές υποχρέωση να υιοθετήσουν την πρόταση.

Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος, ενωμένος, να το επιδιώξει

Σειρά ρηξικέλευθων προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιωματούχους του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ πρότεινε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 και τη χορήγηση περιόδου χάριτος έως το 2040.

Παράλληλα, προέκρινε τη σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής, για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια, στα τρέχοντα επίπεδα του 1,5%, μ’ όλες τις αποπληρωμές των τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων

Οι προτάσεις του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα μ’ αυτές, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους διατηρείται κάτω του 15% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι, με προεξέχοντες τους Γερμανούς, εμφανίζονται απρόθυμοι στην παραχώρηση τόσο μεγάλης κλίμακας διευκολύνσεων, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολες τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr  17/5/2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s